vår historie

muchi skal formidle produkter hvor design og bærekraft ikke er motsetninger. Vi vil vise at detaljen gjør forskjellen. muchi vil begeistre!

Setningene over er vår visjon. Vår rettesnor som definerer hvem og hva vi jobber med, og hvilken følelse vi skal kjenne på. Begeistring. For en kjøkkenhåndkle, en stol, et håndstrikket pledd eller en barnetøffel i lammeskinn. Produsert så vi kan stå for det.

Vi vet inderlig vel at vi er en del av en bransje som bidrar til økt forbruk. Norge har pallplass i interiørbudsjetter, og det er ikke noe vi nødvendigvis skal være stolte av. For statistikken forteller oss ikke at vi kjøper fint. Den forteller at vi kjøper ofte. Og mye.

Vårt lille bidrag er at vi finner det beste alternativet for deg. Produkter som har god design, god funksjonalitet, god kvalitet og en god historie.

Den gode historien handler om at muchi bare representerer merker vi som tar hensyn til miljøet, og som behandler folk og fe bra.

Det krever litt mer, og det er det verdt.

Christine, Mari og Susanne i vårsolen.

Christine, Mari og Susanne i vårsolen.


vi som er muchi

Christine Thorsnes er tredje generasjons Osloborger, med en fot på hver side av elven. Faren til Christine lærte henne at den som gir seg er en dritt, og enn så lenge har hun ikke gitt seg. I Christine sine mattebøker fra barneskolen er det mest interiørskisser. Det var aldri tvil. Og det er sjeldent tvil. Christine har kompass, og vet hvordan hun skal bruke det. Scenografiutdannelse og interiørdesignutdannelse tok henne fra prosjekt til kommers, og så tilbake igjen. Å jobbe for seg selv har aldri skremt Christine. Hun har slitt ut mange par vernesko på farens bedrift, og har gründerblod i årene. I 2011 startet Christine muchi.

Mari Aarhus Thrane er førstegenerasjons bergenser, og vokste opp i et sveitserhus med gule Volaarmaturer. Med en far som er arkitekt og en gründermor med røde strømper, var det godt med 4,20 under taket. Mari jobbet noen år i familiens tekstilbedrift Oleana, før hun begynte i mediebransjen for å få brukt litt mer av utdannelsen. Etter en del år med høye hæler, høyt hår og høyt tempo, fikk Mari jobb i agenturverden og jobbet i 7 år med å bygge opp blant andre Wedgwood og Royal Copenhagen i Norge.

Privat har Mari fått gleden av å renovere et funkishus ved Makrellbekken uten makrell. To barn sørger for at håret og hælene aldri blir så høye som de tidligere var. Ikke skuldrene heller. Tempoet derimot, er kraftig akselerert.

Susanne Bøtcher tråkket sine barndoms støvler på en dansk gård, og hadde lovet seg selv en ting: hun skulle aldri bli selvstendig næringsdrivende som sin blomsterhandlende mor.

Susanne fullførte sykepleiestudiet, men danskene fikk ikke valuta for skattepengene sine. Det ble ingen Susanne Nightingale, men derimot en veldig god selger, av bondejenten fra Jelling. Kjærligheten brakte henne til Oslo, og tilfeldighetene gjorde det til at Mari ansatte Susanne. Det ble begynnelsen på fortsettelsen. Og nå er hun selvstendig næringsdrivende...

Susanne bor på Majorstuen, i en leilighet full av "photo opportunities", som det heter på bloggerspråket. Hun fikk dansk design inn med morsmelken. Nå er hun endelig vår.